Djokovič postúpil v Paríži do štvrťfinále dvojhry

31.07.2024 Celý región

Paríž 31. júla (TASR) - SSrbský tenista Novak Djokovič sa prebojoval do štvrťfinále dvojhry na olympijskom turnaji v Paríži. V osemfinále zdolal v pozícii nasadenej jednotky Nemca Dominika Köpfera 7:5, 6:3. Do štvrťfinále postúpil aj obhajca olympijského zlata Alexander Zverev, tretí nasadený Nemec zvíťazil rovnakým výsledkom nad Alexeiom Popyrinom z Austrálie. Jeho ďalším súperom bude Talian Lorenzo Musetti.

Djokovič nastúpi v dueli o postup do semifinále proti ôsmemu nasadenému Grékovi Stefanosovi Tsitsipasovi, ktorý zvíťazil nad Argentínčanom Sebastianom Baezom 7:5, 6:1. "Nečakám vo štvrťfinále nič iné ako tvrdý boj a tesný duel. Cieľ je dostať sa do finále a pobiť sa o zlato," povedal Djokovič pre akreditované médiá.

V osemfinále uspel aj druhý nasadený Španiel Carlos Alcaraz, ktorý si poradil s Romanom Safiullinom 6:4, 6:2. Jeho ďalším súperom bude Američan Tommy Paul, v pozícii turnajovej deviatky zdolal domáceho Francúza Corentina Mouteta 7:6 (6), 6:3. Naopak osemfinále bolo konečnou stanicou pre štvrtého nasadeného Daniila Medvedeva, ktorý prehral s trinástkou "pavúka" Felixom Augerom-Aliassimeom. Kanaďan sa vo štvrťfinále stretne s nasadenou šestkou Casperom Ruudom, Nór zvíťazil nad Franciscom Cerundolom z Argentíny 6:3, 6:4.

tenis - muži - dvojhra osemfinále:

Novak Djokovič (Srb.-1) - Dominik Köpfer (Nem.) 7:5, 6:3, Stefanos Tsitsipas (Gr.-8) - Sebastian Baez (Arg.-12) 7:5, 6:1, Carlos Alcaraz (Šp.-2) - Roman Safiullin (NŠ) 6:4, 6:2, Lorenzo Musetti (Tal.-11) - Taylor Harry Fritz (USA-7) 6:4, 7:5, Tommy Paul (USA-9) - Corentin Moutet (Fr.) 7:6 (6), 6:3, Felix Auger-Aliassime (Kan.-13) - Daniil Medvedev (NŠ-4) 6:3, 7:6 (5), Casper Ruud (Nór.-6) - Francisco Cerundolo (Arg.) 6:3, 6:4, Alexander Zverev (Nem.-3) - Alexei Popyrin (Austr.) 7:5, 6:3
 

Nadal s Alcarazom vypadli vo štvrťfinále štvorhry

Paríž 31. júla (TASR) - Španielski tenisti Carlos Alcaraz a Rafael Nadal vypadli na olympijskom turnaji v Paríži vo štvrťfinále štvorhry. Hviezdne duo, ktoré médiá nazvali "Nadalcaraz", prehralo v stredu so štvrtou nasadenou americkou dvojicou Austin Krajicek, Rajeev Ram 2:6, 4:6.

Pre Nadala to bolo zrejme posledné vystúpenie na dvorcoch areálu Roland Garros, kde počas svojej kariéry získal rekordných 14 grandslamových titulov. Tridsaťosemročný Španiel predtým podľahol v 2. kole dvojhry na OH v Paríži svojmu veľkému rivalovi a nasadenej jednotkej Srbovi Novakovi Djokovičovi 1:6, 4:6.

Nadal odohral pravdepodobne svoj posledný duel na OH. Už predtým uviedol, že o svojej budúcnosti rozhodne po olympiáde. Po vyradení vo štvorhre sa k nej vyjadril svojím tradičným záhadným spôsobom. "Nikdy som nepovedal, že sa lúčim s Parížom, rovnako ako som nepovedal, že sa nelúčim. Pre mňa bolo cieľom hrať tu, zahrať si aj dvojhru. Je pre mňa sklamaním, že nezískam medailu pre Španielsko," povedal pre akreditované médiá bývalý líder svetového rebríčka a naznačil, že zrejme nebude štartovať na tohtoročnom US Open.

Nadal nepridal pod piatimi kruhmi ďalší cenný kov. V zbierke mu zostali dve medaily a oba zlaté. Vo dvojhre sa tešil v roku 2008 v Pekingu a v debli pred ôsmimi rokmi v Riu de Janeiro.
 

Vyberte región

mark